Een massage is een heerlijke manier om lichaam en geest volledig te laten ontspannen en op een natuurlijke manier te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Het heeft een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Het kan klachten als rugpijn, RSI, stijve spieren, slapeloosheid en stress verminderen en voorkomen. Het ontspant je spieren en verbetert de circulatie van bloed en lymfe in je lichaam. Hierdoor worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en kunnen zuurstof en voedingstoffen je cellen beter bereiken. Daarnaast heeft het een regulerende werking op je zenuwstelsel, hormoonhuishouding en je bloeddruk. Een beetje spanning en stress hoort bij het leven en maakt het wel zo interessant. Maar om je lekker te blijven voelen is het wel belangrijk om spanning en ontspanning in balans te houden. Massage is daarbij een goed alternatief. Gun jezelf deze weldaad.

Klassieke massage

Al sinds de klassieke oudheid is de heilzame werking van massage bekend. In tal van culturen behoort het tot de dagelijkse lichaamsverzorging. Veel van de huidige massagetechnieken zijn dan ook gebaseerd op de klassieke vormen, waarbij middels strijkingen en knedingen, huid en spieren met olie behandeld worden. Het weefsel wordt beter doorbloed, energie gaat beter stromen en de stofwisseling verbetert. Lichaam en geest komen tot rust waarmee de weerstand verhoogd wordt.

Hotstone massage

Deze heilzame massage is gebaseerd op een eeuwenoud ritueel waarbij zorgvuldig geselecteerde vulkanische stenen een belangrijke rol spelen. Tijdens de massagebehandeling wordt gebruik gemaakt van het thermodynamisch effect van verwarmde basaltstenen. Deze stenen bevatten een zeer hoog gehalte aan ijzer en magnesium waardoor ze zeer compact zijn en warmte langer vasthouden. De warmte dringt door de huid tot in de spieren en verlicht spanningen. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging, stimuleert de orgaan functies en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam. De behandeling is een combinatie van het plaatsen van de stenen op belangrijke plaatsen op het lichaam, het masseren met de stenen en het masseren met de handen.