Acne behandeling

Acne wordt door onze medische acne behandelingen snel verminderd. Afhankelijk van de mate van de acne zal onze huidtherapeut kiezen voor een lichte of een zwaardere peeling. Daarnaast kan er gekozen worden voor microdermabrasie of voor een aanpak met eMATRIX. Met deze behandeling worden diep in de huid nieuwe huidcellen aangemaakt, wordt de doorbloeding van de huid verbeterd en poriën verkleind.

(Acne) littekenbehandeling

Het vervelende van acne is dat in sommige gevallen de acne littekens duidelijk zichtbaar blijven. Heb jij ook last van vervelende acne littekens, laat je dan adviseren door de huidtherapeutes van Cosmetique Totale en je zult ervaren dat jouw acne littekens aanzienlijk vervagen of zelfs helemaal verdwenen zijn. De eMatrix is geschikt voor behandelingen van zowel de blanke als de donkere huid.

Striae of huidstriemen

Striae zijn paarsrode, parallel aan elkaar lopende strepen op de huid. Deze strepen worden veroorzaakt doordat de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een te korte tijd. Het onderhuidse bindweefsel is als het ware gescheurd. Meestal zien we striae na een zwangerschap, tijdens groeispurten in de pubertijd of bij overgewicht.
Om striae bij elke huidskleur op een veilig en effectieve manier te verminderen of zelfs te verwijderen, is de eMatrix de enige klinisch bewezen methode. . De sublatieve eMatrix techniek is noch laser noch lichttherapie (IPL). Het is een op zichzelf staande therapie op basis van gefractioneerde bipolaire radiofrequentie. Deze energie maakt diep in de striae minuscule gaatjes in de vorm van een matrix terwijl de rest van de opperhuid intact blijft. Er wordt een sterke wondgenezing gecreëerd in de diepe huidlaag waardoor deze kleine gaatjes zich opvullen met nieuw, gezond huidweefsel. Omdat de omliggende opperhuid zo veel mogelijk intact is gebleven, kunnen deze cellen het huidherstel nog meer bespoedigen. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal en ook de hersteltijd is vele malen korter dan traditionele laserbehandelingen voor striae. De nieuwe huid die is ontstaan doet de striae langzaam vervagen. De huid wordt egaler van kleur en ook zal de structuur verbeteren.
Er zijn gemiddeld 3-5 striae behandelingen nodig, om de 4-6 weken, voor het verwijderen van striae. Na elke behandeling is er een verbetering in kleur en textuur zichtbaar.

Vergoeding zorgverzekeraar

Omdat wij werken met de nieuwste apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten (HBO-geschoold en kwaliteit-geregistreerd) hebben wij een goede naam bij veel zorgverzekeraars. Een acnebehandeling wordt in de meeste gevallen daarom ook vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Wij hebben geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk en zij kunnen u adviseren bij het verkrijgen van een verwijzing geven indien de zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In jouw zorgverzekeringspolis kun je zien of en in welke mate je een behandeling vergoed krijgt. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met je contactpersoon bij je zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding voor jou geldt of de tabel raadplegen door te klikken op: vergoedingstabel.

Heb je nog vragen over de vergoedingen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij een medisch specialist.